Beurs Building Holland

April 2019

Vorig jaar was Vis Groep ook al van de partij en dit jaar wilden wij ons gezicht weer laten zien. De beurs Building Holland is een mooi podium voor topspelers in de bouwwereld. De locatie in de RAI in Amsterdam was begin april weer het decor voor alles wat de bouwwereld zo’n dynamische sector maakt.


Wij stonden met onze stand met een duidelijk doel. Vis Passieve Brandbeveiliging BV is al ruim twee jaar aan het innoveren met zelf ontwikkelde software. Het digitale logboek is van een standaard die anderen in de branche niet kennen. Maar wij vinden dat we er nog niet zijn en werken al langer het het ontwikkelen van een 3D scan in ons eigen InnoLab.


Het InnoLab is de innovatieafdeling van de Vis Groep. Het zelfontwikkelde logboek van Vis Passieve Brandbeveiliging komt ook daar vandaan. De 3D scan is een doorontwikkeling van dit logboek. Een 3D camera wordt door zelf ontwikkelde software gekoppeld aan een infrarood meter. Middels pointcloud metingen kan de 3D foto gemaatvoerd worden. Tevens kan deze software de 3D foto omzetten in een 3D en ook een 2D tekening. Het resultaat: een tekening van een ruimte die is gemaatvoerd in slechts enkele seconden. Uiteraard zal ons Vis Ingenieursbureau hiervan veel gebruik gaan maken. Zowel voor Vis Passieve Brandbeveiliging BV als Vis Diamantboor & -Zaagtechniek BV zal dit ingezet gaan worden.


De ontwikkeling is nog niet helemaal klaar maar een eerste draft konden we op Building Holland wel al laten zien. De aandacht hiervoor was groot en dat biedt veel perspectief voor de toekomst.